Üsküdar Ofset / Matbaa Hizmetleri
DİJİTAL BASKI

DİJİTAL BASKI

DİJİTAL BASKI
Dijital baskı günümüzde ofset baskı sistemine göre daha hızlı ve pratik çözümler sunan bir baskı türüdür. Bilgisayarda hazırlanmış her türlü çalışma baskı sistemine uygun şekilde malzemeye göre dizilerek basılmaktadır. Matbaa, Tabela ve Açıkhava Reklamcılığında dijital baskı kullanılmakta ve hızlı çözümler elde edilmektedir. Kısa bir deyişle dijital baskı ürünlerinizi veya şahsınızı tanıtmak için en ekonomik ve hızlı  baskı çeşitlerinden bir tanesidir. Sınırsız renk seçeneği ile kartvizit, kurumsal kimlik, broşür, afiş ,folyo vb. metaryallere basılabilir.

 Dijital baskı ofset baskıya göre daha az maliyetlidir. Çünkü ofset sistemi gibi ön aşama gerektirmez. Böylece hem zaman hem de iş gücü açısından size daha hızlı çözümler sunar. Bu yüzden örneğin acil kartvizite ihtiyacınız var toplantı veya bir kurulda gün içinde elinde olmanızı istiyorsanız ofset sistemde bu en az 2 iş günü içinde elinizde olurken dijital baskı sayesinde aynı gün içerisinde standart bir kartviziti selefonlu (koruyucu malzemeli) şekilde teslim alabilirisiniz. Az adetli Broşür ve El İlanı gibi metaryalleri de hızlıca bastırıp işinizi halledebilirsiniz.

Sadece matbaa hizmetlerinde değil Açıkhava Reklamcılığında da kullanılan İç ve Dış mekan  baskı makineleri ile hızlı bir şekilde bina .cephe cam, araç giydirme yapılabilmekte ve tabela baskıları ,duba bayrak ,roll up baskıları yapılmaktadır. Dijital baskı sisteminde 4 ana Renk CMYK kullanılmaktadır.

CMYK, rengi 4 ifade eder. C: Çam göbeği, M: Eflatun, Y: Sarı ve K: Siyah (Anahtar) renginin kısaltmasıdır. K siyah rengi ifade etse de baskıda anahtar görevi gördüğü için Key kelimesinin kısaltılması kullanılmıştır.

Her Firma ya da kuruluşun logosu veya unvanının kurumsal renkleri vardır. Ve yapılan tüm çalışmalarda bu kurallara uyulmalı sadık kalınmalı , bütünlük bozulmamalıdır. Aksi takdirde ortaya farklı renkler çıkması kafa karışıklığına yol açarak hedef kitleniz açısından size olumsuz bir etki yaratır.

Yapılacak Çalışmanın türü ne olursa olsun broşür veya branda hepsinin ölçülerinde kesim yeri ya da taşma paylarına dikkat edilmeli çalışma ölçü alınarak hazırlanmalıdır. Basılacak görseller metaryele uygun seçilmeli örneğin bir broşür ile folyo baskı çalışmasında kullanılacak fotoğraflar broşürde çözünürlük olarak iyi görünürken 100 x 200 cm bir folyo baskıda kötü çıkabilir. Kullanılacak görseller çalışmalara uygun şekilde tasarlanmalıdır. Aksi takdirde ne kadar iyi bir tasarım olursa olsun net olmayan bir görsel yada çözünürlük olarak kötü olan logolar kötü bir görüntü olmasına neden olur. Tasarım yapılırken ölçülere uygun çalışılmalı ve dil bilgisi kurallarına uyulmalı terimler,simgeler  doğru kullanılmaldır. Sade bir anlatım dili ile kafa karışıklığı yol açmadan anlatılmalıdır

Bizden Teklif Alın